Om oss

 

Kvinnojouren Duvan startade för ca 30 år sedan och är en ideell förening som arbetar för att stödja kvinnor och deras barn som varit utsatt för misshandel, kränkningar, hot, hedersrelaterat våld och trafficking. Vi vänder oss främst till kvinnor i Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet.

 

Vi är en helt opolitisk och religiöst obunden förening.

Kvinnojouren Duvan erbjuder stöd och vägledning samt vid behov skyddat boende för utsatta kvinnor och deras barn. Vårt arbete drivs av ideellt arbetande jourkvinnor som utan ersättning arbetar på kvällar, helger och nätter. Vi lyssnar, stödjer och vägleder kvinnorna via vår jourtelefon samt på plats i det skyddade boendet.

 

Vi anordnar sommarläger för barnen och deras mammor, hjälper till som barnvakt när en kvinna t ex ska på förhör eller rättegång. Vi köper julklappar till de barn som bor i det skyddade boendet på jul och ibland ger vi enskilda kvinnor med barn extra ekonomiskt stöd t ex för inköp av fotbollsskor till en pojke som gärna vill börja spela fotboll...

 

Kvinnojouren Duvan samarbetar med Kriscentrum, Trollhättans kommun som bl a har utbildad, anställd personal i det skyddade boendet på kontorstid.

 

Vid akuta tillfällen samverkar vi med polis, sjukvård och socialjour.

 

Vi ideella jourkvinnor som arbetar på Kvinnojouren Duvan har alla genomgått en utbildning i Kvinnojourskunskap men vi är inga myndighetspersoner utan istället "Medmänniskor" med ett stort hjärta, engagemang och vilja att hjälpa kvinnor som utsatts för våld i nära relation.

 

 

Viktiga telefonnr

Ring alltid 112 i akuta lägen!

Kvinnojouren Duvans jourtelefon: 0520- 398 70, mån-tors kl 18-21.

Kriscentrum: 0520-398 70, mån-fre kl 8-16.

Polisen: 114 14

Terrafem (jourtelefon på flera språk): 020-52 10 10

Kvinnofridslinjen:

020-50 50 50

Stöd Oss!

Ge din gåva till

Kvinnojouren Duvans

Plusgiro: 475 82 39-0

 

Privatperson:

Bli Stödmedlem för 150 kr/år

Företag:

Bli vår "Företagsvän"

Kvinnojouren Duvan

Box 129

461 23 Trollhättan

Jourtelefon: 0520-398 70

e-post: kvinnojouren.duvan@hotmail.com